Astro (psiho)terapija

Prema vedskoj-astro-psihologiji, psihološki poremećaji su uzrokovani prekidom povezanosti sa našom istinskom dušom (Atmanom). To se ogleda u nedostatku integracije naših planeta, posebice u aflikacijama Mjeseca, Merkura, ascendenta, četvrte kuće i njihovih vladara.

Jyotish astro-psihoterapija nam služi poput karte za:

 • otkrivanje i bolje razumijevanje našeg psihološkog profila

 • otkrivanje tipa osobnosti

 • otkrivanje našeg karaktera i unutarnjih konflikta

 • otkrivanje svojih fizičkih, mentalnih, emocionalnih i duhovnih sklonosti i potencijala

 • otkrivanje karme koju smo stvorili u ovom životu i karme koju nosimo iz prošlih života, te otkrivanje načina na koji se ona manifestira

 • otkrivanje našeg istinskog životnog cilja, koji je u skladu sa našom Dharmom

 • otkrivanje koji je duhovni put najbolji za naš optimalan rast i evoluciju

 • otkrivanje kompatibilnosti među partnerima (ljubavnim, poslovnim, prijateljskim i sl.)

 • otkrivanje preventivnih mjera koje su najbolje za naš duhovni rast i evoluciju

Kako izgleda Astro-psihoterapija?

Sastoji se od 9 savjetovanja, svako traje po sat vremena. Na savjetovanju dobivate svoju osobnu analizu, savjete i odgovore na Vaša pitanja. Na svakom savjetovanju obrađuje se utjecaj jedne planete na psiho-emocionalno ustrojstvo pojedinca.

Prijave se vrše putem e-maila info@connypetodenes.com gdje obavezno navedite:

 • Ime i prezime,

 • Datum, vrijeme i mjesto rođenja,

 • Mjesto stanovanja,

 • Broj mobitela,

 • Navedite ono što Vas najviše zanima kao predmet razmatranja.

Cijena: 80€ po jednoj seansi od sat vremena.

Vedska astro-psihologija priznaje postojanje i utjecaj kolektivnih, kozmičkih i duhovnih nivoa svijesti koje se nalaze u pozadini naše površine i osobnog uma. Ona se ne odnosi samo na stvaranje sreće ili harmonije u vanjskim slojevima uma, već donošenjem dubljih slojeva uma u funkciju s buđenjem naše duhovne težnje.

S točke gledišta vedske-astro-psihologije, naši osobni i emocionalni problemi dolaze od neusmjeravanja životne energije na pozitivan način. Rješenje emocionalnim problemima je usmjeravanje na praktične akcije koje poboljšavaju životne uvijete, umjesto da se upetljavamo u shvaćanje površnih detalja.

Astro-psihoterapija pomaže nam razumjeti i integrirati naše unutarnje planete:

Prvo moramo harmonizirati Mjesec – koji je pokazatelj naše receptivnosti u životu. Moramo postati prijemčivi za Sunce istine i postati nevezani za utjecaje vanjskog svijeta.

Drugo moramo harmonizirati Mars – našu energiju i motivaciju u životu. To je usmjeravanje naše volje na duhovne prakse. To ne znači zanemarivanje životnih dužnosti, već korištenje istih za razvoj vještina.

Kao trećeg u igru dovodimo Merkura – našu racionalnost, na viši nivo. Moramo preusmjeriti našu inteligenciju prema unutarnjoj istini radije nego prema vanjskim informacijama.

Zatim moramo uposliti Jupitera – našu volju za istinom i rastom, našu mudrost. To je širenje svijesti, ujedinjavanje životne energije sa kozmičkim životom oko nas .

Sljedeće moramo harmonizirati Veneru – našu odanost i privrženost. To znači usmjeriti našu ljubav i kreativnost na razotkrivanje kozmičkog čuđenja i radosti. To je sposobnost viđenja ljepote koja dolazi in područja Nebeskog, naše svijesti, iz našeg najdubljeg Sebstva.

Zatim moramo zapečatiti proces sa našim Saturnom – dati čvrstu formu i strukturu našim dnevnim aktivnostima. Potrebna nam je dosljednost, koncentracija, ozbiljnost prije nego dođemo do nekog zaključka. To zahtjeva predanost, smirenost, ohlađenost, spremnost da se ustraje, kapacitet za biti sam, i sposobnost da se bude u tišini.

Sljedeći korak je suočavanje sa mračnom stranom života i psihe. Moramo iskorijeniti sjeme laži iz najdubljih dijelova uma. Moramo se nositi sa iluzornom moći uma, moći tajnih ili skrivenih želja koje dolaze kroz Rahu. Moramo se suočiti sa duhovima i demonima naše podsvijesti, našim najdubljim strahovima i željama, našim navikama, ovisnostima i zavisnostima.

Na kraju radimo na Ketu – našoj sposobnosti da se negiramo. Moramo biti oprezni da ne sabotiramo sami sebe u procesu ili da ustuknemo korak natrag pri trenutku pobjede. Stoga moramo naučiti da negiramo sebe u Božansko, u samo-transcendiranje.

I na taj način vraćamo se do Sunca istine sa punom manifestacijom njegovih moći, integracijom svih njegovih zraka.

*Izvor teksta: Astrology of the Seers – dr. David Frawley

Vedska psihologija